Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Lehký salát

8. října 2009 | 12:24

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

100 g rýže
100 g pařížského salámu
3 rajčata
100 g kyselých okurek
150 g majonézy
5 lžic hořčice
2 lžíce kečupu
sůl
cukr moučka
mletý černý pepř
šťávu z 1 citronu
petrželovou nať

Postup:

1. Umytou rýži dejte do osolené vroucí vody a za častého míchání uvařte doměkka. Uvařenou rýži sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Přesypejte ji do připravené nádoby, zlehka promíchejte a nechte vychladnout.

2. Do rýže zamíchejte salám nakrájený na malé kostky, kousky spařených a oloupaných rajčat bez zrníček, nakrájené kyselé okurky a nasekanou petrželovou nať. Přidejte majonézu rozmíchanou s hořčicí, kečupem a citronovou šťávou. Promíchejte, ochuťte pepřem, osolte a zjemněte špetkou moučkového cukru.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články