Budete potřebovat (na 4 porce):
100 g rýže
100 g pařížského salámu
3 rajčata
100 g kyselých okurek
150 g majonézy
5 lžic hořčice
2 lžíce kečupu
sůl
cukr moučka
mletý černý pepř
šťávu z 1 citronu
petrželovou nať
Postup:
1. Umytou rýži dejte do osolené vroucí vody a za častého míchání uvařte doměkka. Uvařenou rýži sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Přesypejte ji do připravené nádoby, zlehka promíchejte a nechte vychladnout.
2. Do rýže zamíchejte salám nakrájený na malé kostky, kousky spařených a oloupaných rajčat bez zrníček, nakrájené kyselé okurky a nasekanou petrželovou nať. Přidejte majonézu rozmíchanou s hořčicí, kečupem a citronovou šťávou. Promíchejte, ochuťte pepřem, osolte a zjemněte špetkou moučkového cukru.
Doba přípravy: 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;salát;rýže;pařížsky salám;kyselé okurky
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud