Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Kapr na rajčatech

13. října 2009 | 10:03

Doba přípravy: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 menšího kapra
1 lžíci hladké mouky
3 lžíce oleje
2 menší cibule
3 rajčata
1 bobkový list
200 ml červeného vína
šťávu z půlky citronu
sůl

Postup:

Očištěného kapra naporcujte, osolte a zaprašte hladkou moukou. Na rozpáleném oleji usmažte rybu z obou stran. Přeložte ji na talíř a ve výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata, bobkový list a duste doměkka. Zalijte vínem, ochuťte citronovou šťávou, vložte osmažené porce kapra a ještě asi 10 minut duste. Podávejte s pečivem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.