Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Nakládaná lahůdka

9. října 2009 | 12:42

Doba přípravy: 30 minut, Doba marinování: 3 až 5 dní

Potřebujete (pro 4 osoby):

1 kg lososa
3 cibule
50 ml citronové šťávy
50 ml bílého citronového octa
2 bobkové listy
půl lžičky koriandrových semínek
půl lžičky hořčičných semínek
půl lžičky celého pepře
2 svazky kopru
3 lžíce soli
2 lžíce cukru krystal

Postup:


1. Lososa zbavte kůže i všech kostí a nakrájejte na větší kostičky. V hrnci zahřejte asi 300 ml vody, přidejte ocet, citronovou šťávu, cukr a koření.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Kopr omyjte. Do velké sklenice dejte třetinu nakrájené cibule a několik snítek kopru, navrstvěte polovinu lososa, opět přidejte třetinu cibule a trochu kopru, zbylého lososa a na závěr cibuli a kopr.

3. Naloženého lososa zalijte vychlazeným nálevem, uzavřete a v chladu nechte odpočívat 3 až 5 dní.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření;recept;losos;ryby;
Diskuse ke článku
.
Související články