Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Radegastův kapr

8. října 2009 | 15:12

Doba přípravy: 20 minut, Doba pečení: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g filetů z kapra
citronovou šťávu
4 plátky anglické slaniny
olej
1 cibuli
2 bobkové listy
6 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
3 lžíce strouhaného perníku
500 ml piva Radegast
30 g másla
sůl

Postup:


1. Filety osolte, pokapejte citronovou šťávou a dejte odležet do chladu. Odleželé nakrájejte na porce a každou obalte plátkem slaniny.

2. Na pánvi rozehřejte olej a rybu na něm z obou stran osmažte. Přidejte cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijte pivem do poloviny výšky masa. Stáhněte teplotu a nechte táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijte pivem.

3. Hotové porce kapra vyjměte, omáčku propasírujte přes jemné síto a dejte zpět na zdroj tepla. Uveďte do mírného varu, přidejte máslo, dochuťte a povařte do zhoustnutí. Porce ryby vložte zpět, prohřejte a podávejte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články