Špíz z okouna | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Špíz z okouna

8. října 2009 | 15:01

Doba přípravy: 20 minut (bez doby marinování), Doba pečení: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g filetů z okounů
4 kapie
100 g slaniny
4 cibule
olivový olej
na marinádu:
1 lžičku worcesterové omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku vinného octa
půl lžičky moučkového cukru
2 stroužky česneku
sůl, směs drcených pepřů

Postup:


1. Filety a kapie nakrájejte na kousky o hraně přibližně 3 cm, slaninu na plátky a cibuli na čtvrtiny, které rozeberte na jednotlivé plátky.

2. V misce smíchejte marinádu z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru, prolisovaného česneku, pepře a soli. Do marinády vložte kousky ryby a nechte odležet nejméně dvě hodiny.

3. Poté na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte kousek ryby, plátek slaniny, kousek papriky a plátek rozebrané cibule. Špízy zakončete kouskem ryby. Vložte do pekáče vymazaného olejem, přelijte marinádou a 25 minut pečte za častého přelévání výpekem při 180 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články