Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g filetů z okounů
4 kapie
100 g slaniny
4 cibule
olivový olej
na marinádu:
1 lžičku worcesterové omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku vinného octa
půl lžičky moučkového cukru
2 stroužky česneku
sůl, směs drcených pepřů
Postup:
1. Filety a kapie nakrájejte na kousky o hraně přibližně 3 cm, slaninu na plátky a cibuli na čtvrtiny, které rozeberte na jednotlivé plátky.
2. V misce smíchejte marinádu z worcesterové omáčky, olivového oleje, vinného octa, moučkového cukru, prolisovaného česneku, pepře a soli. Do marinády vložte kousky ryby a nechte odležet nejméně dvě hodiny.
3. Poté na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte kousek ryby, plátek slaniny, kousek papriky a plátek rozebrané cibule. Špízy zakončete kouskem ryby. Vložte do pekáče vymazaného olejem, přelijte marinádou a 25 minut pečte za častého přelévání výpekem při 180 °C.
Doba přípravy: 20 minut (bez doby marinování), Doba pečení: 25 minut
Články odjinud