Budete potřebovat (pro 4 osoby):
250 g ryb marinovaných v oleji
150 g hlívy ústřičné
1 lžíce olivového oleje
1 hlávkový salát
10 červených ředkviček
4 malá tvrdší rajčata
mletý kmín
sůl
na zálivku:
3 lžíce vody
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce vinného octa
moučkový cukr
sůl, pepř
Postup:
1. Hlívu nakrájejte na proužky, dejte na pánev s rozehřátou lžící oleje, osolte, okmínujte, pět minut restujte a nechte vychladit.
2. Salát rozeberte, operte a natrhejte na kousky. Vložte ho do mísy a přidejte rozpůlené ředkvičky nakrájené na plátky, rozčtvrcená rajčata pokrájená na plátky, vychlazenou hlívu a kousky rybího masa.
3. Na pánev po restování hlívy nalijte tři lžíce vody, přidejte olej, ocet a promíchejte. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem. Přiveďte k varu a rozšlehejte metličkou. Sejměte z ohně a nechte vychladit. Studeným nálevem přelijte salát, promíchejte a nechte 30 minut odležet.Podávejte s pečivem.
Doba přípravy: 25 minut, doba odležení: 30 minut
Klíčová slova: vaření;recept;ryby;marinované;salát;hliva ustričná
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud