Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Jarní salát z marinovaných ryb

12. dubna 2010 | 10:56

Doba přípravy: 25 minut, doba odležení: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

250 g ryb marinovaných v oleji
150 g hlívy ústřičné
1 lžíce olivového oleje
1 hlávkový salát
10 červených ředkviček
4 malá tvrdší rajčata
mletý kmín
sůl

na zálivku:

3 lžíce vody
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce vinného octa
moučkový cukr
sůl, pepř

Postup:


1. Hlívu nakrájejte na proužky, dejte na pánev s rozehřátou lžící oleje, osolte, okmínujte, pět minut restujte a nechte vychladit.

2. Salát rozeberte, operte a natrhejte na kousky. Vložte ho do mísy a přidejte rozpůlené ředkvičky nakrájené na plátky, rozčtvrcená rajčata pokrájená na plátky, vychlazenou hlívu a kousky rybího masa.

3. Na pánev po restování hlívy nalijte tři lžíce vody, přidejte olej, ocet a promíchejte. Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem. Přiveďte k varu a rozšlehejte metličkou. Sejměte z ohně a nechte vychladit. Studeným nálevem přelijte salát, promíchejte a nechte 30 minut odležet.Podávejte s pečivem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články