Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Rybí toasty

8. října 2009 | 11:56

Doba přípravy: 50 minut, doba pečení: 10 až 15 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

800 g kapra
2 lžíce krupice
2 rajčata
2 vejce
5 lžic strouhanky
2 cibule
200 ml kysané smetany
100 g prorostlé slaniny
mletý černý pepř
koření na ryby
mletou červenou papriku
sůl, olej
šťávu z 1 citronu
toastový chléb
tuk na smažení

Postup:

1. Očištěné porce kapra poduste v páře, odstraňte kůži a kosti. Maso rozmačkejte vidličkou.

2. Krupici osmahněte na oleji dozlatova a nechte vychladnout. Spolu se strouhankou a s vejci ji přidejte k rybě, dochuťte pepřem, paprikou, kořením na ryby, osolte a směs dobře promíchejte. Vytvarujte placičky, osmažte je z obou stran dozlatova a vyndejte.

3. Ve výpeku z ryby zpěňte na kolečka nakrájenou cibuli. Po kolečkách ji položte na bifteky a nechte krátce zapéct v troubě.

4. V toastovači nebo na pánvi připravte toasty. Na každý položte osmaženou rybí placičku, plátek osmažené slaniny a plátek rajčete. Přelijte smetanou ochucenou solí a citronovou šťávou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články