Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Francouzská nádivka s kaštany

ilustrační foto
14. října 2009 | 13:47

Budete potřebovat (do 1 husy):

300 g husích drůbků (srdce a játra)
4 malé cibule
2 stonky celeru
200 g uvařených kaštanů
kůrky ze dvou bochníků toastového chleba
6 vajec
50 g másla
100 ml mléka
200 ml brandy
pepř, sůl
svazek čerstvých bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn apod.)

Postup:

Kůrky chleba nakrájejte na kostičky a krátce opečte na malém množství másla. Potom je namočte do mléka. Na másle dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Přidejte pokrájené drůbky, kaštany, sůl, pepř a duste, dokud maso nezměkne. Nechte trochu vychladnout, přidejte vymačkaný chléb, vejce, nasekané bylinky a brandy. Důkladně promíchejte a naplňte husu.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články