Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Špenátová roláda

9. října 2009 | 16:35

Doba přípravy: 35 minut, Doba pečení: 12 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

400 g mraženého špenátu
3 vejce
120 g polohrubé mouky
1 stroužek česneku
půl lžičky soli
olej
na náplň:
125 g másla
160 g taveného sýra
1 vejce
1 malou cibuli
sůl

Postup:


1. Do špenátu vmíchejte 3 žloutky a polohrubou mouku. Ochuťte prolisovaným česnekem a osolte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do špenátové směsi. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rozetřete v tenké vrstvě. Upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.

2. Připravte si náplň: vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout. Změklé máslo smíchejte s taveným sýrem. Vychlazená vejce nakrájejte nadrobno a spolu s nasekanou cibulí přidejte k máslovo-sýrové směsi. Všechno dobře promíchejte a podle chuti osolte.

3. Upečené těsto nechte chvíli odpočinout, potom ještě teplé zaviňte i s papírem. Srolované nechte zchladnout, pak rozmotejte, papír opatrně sejměte a těsto potřete rovnoměrnou vrstvou náplně. Opět opatrně zaviňte a dejte ztuhnout do ledničky. Krájejte na plátky.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články