Pondělí 25. září 2023
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno 18°C

Bramboračka trochu jinak: S jablky a kozím sýrem!

ilustrační foto
27. října 2009 | 08:00

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

500 g brambor
250 g kyselých jablek
2 cibule
2 lžíce másla
sůl
2 lžíce koňaku
4 zrnka celého zeleného pepře
125 g prorostlé slaniny
50 g kozího nebo ovčího sýra
200 ml smetany
čerstvou petrželovou nať na ozdobu

Postup:

1. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na kostky. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a poté nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku. Přidejte jablka, brambory a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty.

3. Osolte a přilijte koňak. Zrníčka pepře rozdrťte, přidejte k bramborům, všechno zalijte vývarem a na mírném ohni vařte asi 20 minut.

4. Slaninu nakrájejte na kostky, vyškvařte a tuk sceďte. Sýr rozdrobte. Uvařenou polévku rozmixujte, přidejte smetanu, přiveďte k varu a podle potřeby osolte. Podávejte posypanou vyškvařenou slaninou, rozdrobeným kozím sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť!

Autor: mif
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...