Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 l drůbežího vývaru vývaru
1 kedlubnu
půlku menšího celeru
6 kuliček pepře
1 pórek
100 g čerstvých hub
4 stroužky česneku
sůl
100 g těstovin
petrželovou nať
80 g sýra Parmazán nebo strouhaného eidamu
Postup:
Pórek, kedlubnu a celer očistěte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu vsypte do vroucího vývaru, přidejte pepř a vařte 5 minut. Očištěné houby nakrájejte na plátky. Oloupaný česnek utřete se solí. Do vroucího vývaru se zeleninou přidejte houby a česnek a vše vařte ještě 10 minut. Nakonec vsypte těstoviny a vařte dalších 8 minut. Omytou petrželovou nať nasekejte nadrobno, sýr nastrouhejte najemno. Hotovou polévku podávejte posypanou strouhaným sýrem a petrželovou natí.