Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z růžičkové kapusty

Z růžičkové kapusty
11. října 2009 | 12:49

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):


400 g růžičkové kapusty
2 cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
150 g klobásy
100 ml smetany ke šlehání
mletý muškátový oříšek
sůl, pepř

 

Postup:


Růžičkovou kapustu očistěte. Několik růžiček odložte stranou, ostatní rozkrojte napůl. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji, pak ji zaprašte moukou a podlijte vývarem. Přidejte růžičkovou kapustu a povařte 15 minut. Až bude kapusta měkká, polévku rozmixujte. Zbylé růžičky rozeberte na lístečky, minutu je povařte v osolené vodě, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Klobásu nakrájejte na tenká kolečka a opečte na suché pánvi. Polévku naservírujte do talířů. Smetanu ušlehejte do polotuha a spolu s klobásou a lístky kapusty rozdělte na jednotlivé porce.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články