Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bramborová s celerem

Bramborová s celerem
11. října 2009 | 12:42

Doba přípravy: 40 minut


Budete potřebovat (pro 4 osoby):


400 g brambor
150 g celeru
1 cibuli
1 kostku zeleninového bujónu
několik plátků slaniny
1 lžičku majoránky
5 lžíc smetany
špetku mletého muškátového oříšku
sůl, pepř

 

Postup:

Brambory a celer očistěte, omyjte a rozkrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na nudličky, opečte ji v hrnci dozlatova a potom ji vyjměte. Do hrnce dejte brambory, celer, cibuli a osmahněte v tuku vypečeném ze slaniny. Potom vše zalijte půl litrem vody, přidejte kostku masoxu a majoránku. Přikryté povařte 20 minut. Vyjměte jednu naběračku brambor, zbytek umixujte se smetanou. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do polévky vraťte kostky brambor, přidejte opečenou slaninu a krátce prohřejte. Na talířích ještě ozdobte majoránkou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články