Budete potřebovat (pro 4 osoby):
5 lžic másla
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
300 ml zeleninového vývaru
300 g kysaného zelí
bylinkovou sůl
mletý pepř
1 malou kapii
2 plátky kuřecích prsíček
Postup:
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Pomalu a za stálého míchání přilévejte víno, dokud nevznikne hladká omáčka.
2. Přilijte vývar a polévku přiveďte k varu. Přidejte propláchnuté kyselé zelí a prohřejte, ale již nevařte. Ochuťte solí a pepřem. Kapii omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky.
3. Očištěná kuřecí prsa obalte v mouce a opečte na zbylém oleji sedm až deset minut (podle potřeby můžete i podlít vodou). Na prkénku je rozkrájejte šikmým řezem na plátky. Polévku vlijte do talířů, podávejte s plátky kuřecího masa a posypanou kousky kapie.