Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Oravská zelňačka

11. října 2009 | 11:31

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 l šťávy z kysaného zelí
600 g kysaného zelí
100 g kořenové zeleniny
350 g zakysané smetany
400 g uzené klobásy
4 plátky vepřové kotlety bez kosti
15 g sušených hub
4 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
mletou papriku
mletý pepř
majoránku
olej
sůl



Postup:


1. Vepřové maso, klobásu a předem namočené sušené houby vařte v litru vody asi 10 až 15 minut. Zelí propláchněte a pokrájejte, kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce. Vařte doměkka.

2. Z oleje a mouky připravte světlou jíšku, přisypte prolisovaný česnek, špetku papriky a zalijte šťávou z kysaného zelí. Důkladně rozmíchejte a vlijte do polévky.

3. Vepřové maso a klobásu vyjměte, nakrájejte na kousky a vraťte zpět do polévky. Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a zahustěte smetanou. Podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe s chlebem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články