Budete potřebovat (pro 8 osob):
500 g barevných fazolí
500 g kysaného zelí
4 brambory
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
6 kuliček černého pepře
sůl, mletý pepř
Postup:
1. Fazole namočte do vody den předem (nejlépe přes noc). Potom je dejte uvařit doměkka s kuličkami pepře.
2. Zvlášť uvařte propláchnuté zelí a zvlášť oloupané a na kostky nakrájené brambory. Když fazole změknou, přidejte k nim scezené uvařené brambory a zelí. Podle potřeby přilijte dostatečné množství vody.
3. Polévku ochuťte prolisovaným česnekem a solí. Cibuli očistěte, nakrájejte a na oleji osmažte dozlatova. Hotovou ji přidejte do hrnce.
4. Ve smetaně rozkvedlejte hladkou mouku, vlijte ji do polévky a nechte přejít varem. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem.