Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Zelňačka s fazolemi

11. října 2009 | 11:12

Doba přípravy: 35 minut, doba vaření: 90 minut

Budete potřebovat (pro 8 osob):

500 g barevných fazolí
500 g kysaného zelí
4 brambory
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
6 kuliček černého pepře
sůl, mletý pepř


Postup:


1. Fazole namočte do vody den předem (nejlépe přes noc). Potom je dejte uvařit doměkka s kuličkami pepře.

2. Zvlášť uvařte propláchnuté zelí a zvlášť oloupané a na kostky nakrájené brambory. Když fazole změknou, přidejte k nim scezené uvařené brambory a zelí. Podle potřeby přilijte dostatečné množství vody.

3. Polévku ochuťte prolisovaným česnekem a solí. Cibuli očistěte, nakrájejte a na oleji osmažte dozlatova. Hotovou ji přidejte do hrnce.

4. Ve smetaně rozkvedlejte hladkou mouku, vlijte ji do polévky a nechte přejít varem. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články