Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Polévka z kuřecích drobů

Z kuřecích drobů
9. října 2009 | 12:53

Doba přípravy: 10 minut, Doba vaření: 35 minut

Budete potřebovat (pro 6 osob):

250 g kuřecích drůbků
400 g kyselých jablek
100 ml mléka
4 lžičky hrubé mouky
2 lžičky krystalového cukru
2 lžičky strouhané citronové kůry
šťáva z poloviny citronu
pepř, vegeta

Postup:


Kuřecí drůbky důkladně omyjte a dejte vařit do 1,5 l vody ochucené vegetou. Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Přidejte je k poloměkkému masu a vývar ochuťte citronovou kůrou. Když jsou maso i jablka dostatečně měkká, polévku zahustěte mlékem, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nechte ji převařit. Hotovou horkou polévku dochuťte cukrem, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s chlebem.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, kuřecí, drůbky
Diskuse ke článku
.
Související články