Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kopaničářská zelňačka

Kopaničářská zelňačka
8. října 2009 | 14:43

Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 90 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

1 hrnek kysaného zelí
4 brambory
1 a půl hrnku suchých fazolí
třetinu hrnku hladké mouky
mletou červenou papriku
sůl
olej
1 cibuli

Postup

1. Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc. Druhý den je uvařte. Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a uvařte doměkka.

2. Kysané zelí poduste na cibuli a přidejte k fazolím. Z oleje, papriky a hladké mouky připravte světlou zápražku, zalijte ji trochou vody, dobře rozmíchejte a vlijte do polévky. Za stálého míchání povařte, dochuťte a podávejte s chlebem.

Autor: připravila: oli
Diskuse ke článku
.
Související články