Pikantní čočka s hrachem a feferony | Pro ženy | Blesk.cz

Pikantní čočka s hrachem a feferony

30. prosince 2009 | 06:00

Doba přípravy: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

250 g hrachu
250 g čočky
100 g sádla
1 velkou cibuli
2 párky nebo špekáčky
250 g měkkého salámu
1 zelenou papriku
2 feferonky nebo beraní rohy
mletou papriku
sůl, pepř

Postup:

1. Čočku a hrách zalijte vodou a nechte stát přes noc. Druhý dne vařte luštěniny ve stejné vodě minimálně hodinu, dokud nejsou měkké. Slijte přebytečnou vodu. Luštěniny osolte a omastěte sádlem.

2. Cibuli, feferonky a papriku očistěte, nakrájejte najemno a orestujte na rozehřátém sádle. Přidejte uzeninu nakrájenou na nudličky, dochuťte solí, paprikou a pepřem. Směs promíchejte s uvařenými luštěninami a podávejte.

Čočka s hráškem
Čočka s hráškem
Autor: Slovenská jedlá, vydavatelství Ringier

Autor: připravila: lap
Diskuse ke článku
.
Související články