Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ďábelské mašle

Ďábelské mašle
13. října 2009 | 13:10

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g těstovin (farfalle)
2 feferonky
100 g naložených nebo sušených rajčat
250 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
350 ml masového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
100 g černých oliv
čerstvou bazalku na zdobení
sůl, pepř

Postup:

Těstoviny uvařte podle návodu uvedeného na obalu. Feferonky omyjte, rozkrojte a zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami. Zalijte vývarem, přidejte rajčata a vařte asi 5 minut. Přimíchejte rajský protlak, polovinu oliv, opepřete a osolte. Uvařené, teplé mašličky rozdělte na talíře a zalijte omáčkou. Ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články