Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g těstovin (farfalle)
2 feferonky
100 g naložených nebo sušených rajčat
250 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
350 ml masového vývaru
3 lžíce rajského protlaku
100 g černých oliv
čerstvou bazalku na zdobení
sůl, pepř
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu uvedeného na obalu. Feferonky omyjte, rozkrojte a zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a feferonkami. Zalijte vývarem, přidejte rajčata a vařte asi 5 minut. Přimíchejte rajský protlak, polovinu oliv, opepřete a osolte. Uvařené, teplé mašličky rozdělte na talíře a zalijte omáčkou. Ozdobte zbylými olivami a lístky bazalky.