Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Roláda z králíka

12. října 2009 | 10:29

Doba přípravy: 1 hodina, doba pečení: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g králičího masa
200 g vepřového bůčku
200 g předního hovězího masa
1 vejce
strouhanku
1 cibuli
sterilovanou zeleninu (mrkev, hrášek,celer)
50 ml oleje
50 ml bílého vína
1 lžičku hladké mouky
rajský protlak
sůl, pepř


Postup:

Králíka vykostěte a maso opatrně rozklepejte na plát. Zbylé odřezky umelte svepřovým bůčkem a hovězím masem. Smě mletých mas osolte, opepřete,vmíchejte do ní vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu. Připravenou směs rozetřete na plát masa, který jste jemně osolila a opepřila. Roládu stočte a převažte nití. Opečte ji na rozehřátém oleji a vyjměte. Do vypečené šťávy dejte očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno, osmažte, přidejte protlak, vložte roládu, podlijte vínem a přikryté duste doměkka. Během dušení maso obracejte a podle potřeby podlévejte horkou vodou. Šťávu nakonec zaprašte hladkou moukou a ještě chvíli povařte. Roládu naporcujte na plátky a podávejte s přílohou z čerstvé zeleniny a s dušenou rýží.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články