Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Králičí stehna na smetaně

12. října 2009 | 10:20

Doba přípravy: 30 minut, doba dušení: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 králičí stehna
100 g prorostlé slaniny
olej
150 g kořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
nové koření
citronovou kůru
200 ml červeného vína
2 lžíce hladké mouky
200 ml zakysané smetany

Postup:

Stehna omyjte a odblaňte, mírně je osolte a obalte tenkými plátky prorostlé slaniny. Obalená můžete omotat nití, aby se slanina nerozbalovala. Na rozehřátém oleji osmažte cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou nadrobno, přikryjte a duste 10 minut. Vložte maso, opečte, přidejte nové koření, citronovou kůru a podle potřeby občas podlijte vínem. Měkké maso vyjměte, šťávu povařte, zaprašte moukou, ještě podlijte a několik minut povařte. Omáčku propasírujte nebo rozmixujte, dochuťte citronovou šťávou a zahustěte hladkou moukou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články