Budete potřebovat:
na kvásek:
1 kostku droždí
200 ml mléka
1 lžíci hladké mouky
1 lžičku cukru
na těsto:
150 g uvařených brambor
200 g mletého masa
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 vejce
300 g polohrubé mouky
1 lžičku majoránky
sůl, pepř, olej na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy
Postup:
Z mléka, droždí, cukru a mouky si připravíme kvásek. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přimícháme k nim mleté maso, cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Přidáme vejce spolu s kváskem a prosátou mouku. Těsto dobře promícháme a dáme do vymazaná a moukou vysypané bábovkové formy. Poté necháme asi 20 minut kynout. Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.