Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Slaná bábovka

14. října 2009 | 15:40

Cena: cca 70 Kč

Budete potřebovat:

na kvásek:
1 kostku droždí
200 ml mléka
1 lžíci hladké mouky
1 lžičku cukru

na těsto:
150 g uvařených brambor
200 g mletého masa
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 vejce
300 g polohrubé mouky
1 lžičku majoránky
sůl, pepř, olej na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy

Postup:

Z mléka, droždí, cukru a mouky si připravíme kvásek. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přimícháme k nim mleté maso, cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Přidáme vejce spolu s kváskem a prosátou mouku. Těsto dobře promícháme a dáme do vymazaná a moukou vysypané bábovkové formy. Poté necháme asi 20 minut kynout. Bábovku pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, těsto, bábovka, slaná
Diskuse ke článku
.
Související články