Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pirohy plněné zelím

Ilustrační foto
11. října 2009 | 15:13

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g hladké mouky
250 ml teplého mléka
250 ml teplé vody
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
sůl
1 cibuli
mouku na posypání válu

na náplň:


6 lžic kysaného zelí
3 uvařené brambory
50 g slaniny
sůl, pepř

Postup:

Z mouky, mléka, vody, soli a dvou lžic másla vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň půl hodiny uležet. Potom těsto rozválejte na pomoučeném válu a nakrájejte na čtverce. Kysané zelí poduste doměkka a brambory prolisujte. Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte dokřupava. Zelí smíchejte s bramborami, slaninou, solí a pepřem. Náplň rozdělte na těsto, protilehlé rohy spojte, aby vznikl trojúhelník a okraje přitlačte vidličkou. Vařte v osolené vodě osm až deset minut. Hotové pirohy rozdělte na talíře, polijte zbylým rozpuštěným máslem a posypte cibulkou osmaženou na oleji.

ZDROJ:Recept od čtenářky Mariky

Autor: archiv