Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bramborový závin s náplní z kysaného zelí

Bramborový závin s kysaným zelím
11. října 2009 | 13:29

Doba přípravy: 60 minut, doba pečení: 45 minut

Budete potřebovat (na 16 kusů):

500 g brambor uvařených ve slupce
200 g polohrubé mouky
700 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
150 ml smetany nebo bílého jogurtu
1 vejce
1 cibuli
5 lžic másla
mletý kmín
sůl, pepř
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi ji osmažte, přidejte scezené zelí. Osolte, opepřete, přidejte kmín a duste doměkka. Do téměř zchladlé směsi vmíchejte zakysanou smetanu a nechte úplně zchladit.

2. Uvařené brambory oloupejte a ještě teplé je prolisujte. Smíchejte je s moukou, vejcem, třemi lžícemi rozpuštěného másla a trochou soli. Vypracujte tužší těsto.

3. Bramborové těsto rozválejte na obdélníkový plát. Náplň rozložte v rovnoměrné vrstvě. Těsto zaviňte a přendejte na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem. Povrch potřete zbylým máslem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články