Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Cibulové preclíky

ilustrační foto
9. října 2009 | 16:06

Doba přípravy: 40 minut, doba kynutí: 75 minut, doba pečení: 20 až 25 minut

Budete potřebovat (na 20 kusů):

750 g pšeničné mouky (typ 550)
1 kostku droždí
půl lžičky cukru krystal
2 lžičky soli
100 g osmažené cibule
50 g sody bikarbony
hrubou sůl na posypání
mouku na pospání válu

Postup:


1. Mouku prosejte do mísy. Droždí a cukr rozpusťte ve 100 ml vlažné vody. Kvásek spolu s 300 ml vlažné vody, solí a sodou bikarbonou smíchejte s moukou. Těsto uhněťte na pomoučeném válu a zapracujte do něj 75 g osmažené cibule bez tuku. Dejte zpět do mísy přikryté utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2. Těsto rozdělte na dvacet dílků, z každého vyválejte váleček dlouhý 25 cm. Z válečků tvarujte preclíky, které přendejte na pech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.

3. Pokapejte je osolenou vlažnou vodou a posypejte zbytkem cibule a hrubou solí. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 až 25 minut dozlatohněda.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články