Celozrnné žemličky | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Celozrnné žemličky

9. října 2009 | 16:03

Doba přípravy: 30 minut, Doba pečení: 20 minut

Budete potřebovat (na 16 kusů):

900 ml podmáslí
550 g pšeničné celozrnné mouky
550 g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce soli
2 vrchovaté sody bikarbony
2 vrchovaté lžíce dýňových jadérek
1 vrchovatou lžíci sezamu
1 vrchovatou lžíci lněných semen
mouku na posypání válu

Postup:

1. Obě mouky, sůl, sodu bikarbonu, dýňová jadérka, sezam a lněná semínka smíchejte v míse. Do středu udělejte důlek a vlijte do něj 750 ml podmáslí. Hmotu dobře promíchejte. Těsto musí být měkké, nikoliv lepkavé.

2. Těsto přendejte na pomoučený vál a důkladně propracujte. Rozdělte na 16 dílků, které vytvarujte do žemliček a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Žemličky navrchu nařízněte křížem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 210 °C.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články