Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Slaninová nádivka

9. října 2009 | 15:50

Doba přípravy: 30 minut, Doba pečení: 30 minut

Budete potřebovat (přibližně na 8 porcí):

100 g slaniny
1 cibule
100 g šunky
3 žemle
3 vejce
1 hrnek mléka
6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí
játra, srdce a žaludek z krůty
zelená petrželka
muškátový květ, pepř, sůl

Postup:
Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.
Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.
Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků. Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.

Diskuse ke článku
.
Související články