Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Polévka z tresky

28. července 2008 | 14:20

V horkých letních měsících vás tato netradiční, lehká a lahodná rybí polévka, doplněná plátky bagety potřené česnekovou majonézou, příjemmě osvěží.

Polévka z tresky

Doba přípravy: 50 minut

Polévka z tresky
Autor: z knihy 'Léto v kuchyni' vydavatelství Ringier Slovakia

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

250 g tresky
1 lžíci citronové šťávy
400 g rajčat
3 malé cukety
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
1 lžičku kari koření
1 l rybího vývaru
8 plátků bagety
sůl, pepř
hladkou mouku na obalení ryby
4 lžíce majonézy ochucené česnekem

Postup:

1. Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Pokapejte ji citronem, osolte a opepřete. Rajčata spařte, oloupejte slupku a nakrájejte na plátky. Cukety omyjte, očistěte a též nakrájejte na plátky.

2. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a připravené nakrájené suroviny na něm zpěňte.

3. K cibuli a česneku přidejte cuketu, kari a krátce poduste. Přilijte vývar a polévku 10 minut vařte.

4. Omytou, osušenou a nakrájenou tresku obalte v mouce. Kousky obalené ryby opečte na oleji z obou stran.

5. Do polévky přidejte rajčata a krátce je prohřejte. Přidejte sůl, pepř a nakonec i opečenou rybu. Plátky bagety potřete ochucenou majonézou a podávejte k polévce.

Recept a foto jsme převzali z knihy „Léto v kuchyni“ vydavatelství Ringier Slovakia

Autor: Recept jsme převzali z knihy 'Léto v kuchyni' vydavatelství Ringier Slovakia