Budete potřebovat (na 5 porcí):
1 kg masa z nízkého hovězích bez kosti
2 lžíce hořčice
rozmarýn
tymián
majoránka
bobkový list
pepř
olej
sůl
Postup:
1. Maso vyjmeme z lednice asi hodinu před zahájením přípravy. Potřeme ho solí, mletým pepřem, hořčicí a ze všech stran krátce osmahneme na oleji. Při obracení dbáme na to, abychom do něj nepíchli (vytekla by nám tak z něj všechna šťáva a maso by bylo suché).
2. Předehřejeme troubu na 120 ° C. Do pekáče vložíme maso spolu s bylinkami a dáme pomalu péct, dokud teplota masa uvnitř nedosáhne 60 ° C (zjistíme to pomocí speciální jehlice s teploměrem).
3. Po upečení necháme maso 10 minut odpočívat, potom ho nakrájíme na plátky. Zachytíme šťávu, kterou můžeme zahustit přimícháním studených máslových vloček. Jako přílohu podáváme brambory a zeleninu.