Sobota 30. září 2023
Svátek slaví Jeroným, zítra Igor
Oblačno, déšť 21°C

Karbanátky po řecku

Jednoduché karbanátky, které vám připomenou krásný čas na dovolené.
1. listopadu 2009 | 05:00

Doba přípravy: 40 minut, doba vaření: 20 minut

Uvařte si jednoduchou lahůdku! Bude hotová za pár minut, a navíc vám připomene dovolenou – ať už jste ji strávili u moře nebo doma na zahradě.

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 500 g mletého hovězího (jehněčího) masa
* 1 až 2 rajčata
* 50 g rajčatového protlaku
* 1 cibule
* 80 g balkánského sýra
* 50 g černých vypeckovaných oliv
* ½ lžičky oregana
* strouhanka
* olej
* sůl
* pepř
* 150 jogurtu
* 2 stroužky česneku
* 1 lžíce nasekaných listů máty

Postup:
Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli a vychadlou ji vmíchejte do mletého masa. Přidejte strouhaný sýr, protlak, nasekané olivy a oregano. Směs osolte a opepřete, důkladně zpracujte a navlhčenýma rukama utvořte 4 karbanátky. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu strouhanky. Karbanátky osmažte v oleji, přendejte na ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku. Podávejte teplé s tenkými plátky rajčat a dresinkem z jogurtu, prolisovaného česneku a máty.
Náš tip: Karbanátky můžete servírovat v nasucho opečené housce i s jinou zeleninou, například okurkou nebo ledovým salátem.

Autor: připravila: Olga Trešlová
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...