Uvařte si jednoduchou lahůdku! Bude hotová za pár minut, a navíc vám připomene dovolenou – ať už jste ji strávili u moře nebo doma na zahradě.
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
* 500 g mletého hovězího (jehněčího) masa
* 1 až 2 rajčata
* 50 g rajčatového protlaku
* 1 cibule
* 80 g balkánského sýra
* 50 g černých vypeckovaných oliv
* ½ lžičky oregana
* strouhanka
* olej
* sůl
* pepř
* 150 jogurtu
* 2 stroužky česneku
* 1 lžíce nasekaných listů máty
Postup:
Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli a vychadlou ji vmíchejte do mletého masa. Přidejte strouhaný sýr, protlak, nasekané olivy a oregano. Směs osolte a opepřete, důkladně zpracujte a navlhčenýma rukama utvořte 4 karbanátky. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu strouhanky. Karbanátky osmažte v oleji, přendejte na ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku. Podávejte teplé s tenkými plátky rajčat a dresinkem z jogurtu, prolisovaného česneku a máty.
Náš tip: Karbanátky můžete servírovat v nasucho opečené housce i s jinou zeleninou, například okurkou nebo ledovým salátem.