Pátek 1. prosince 2023
Svátek slaví Iva, zítra Blanka
Zataženo, sněžení 0°C

Hovězí maso na bylinkách

Hovězí maso na bylinkách
10. října 2009 | 11:35

Doba přípravy: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

750 g hovězího masa
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
250 ml masového vývaru
150 ml světlého piva
2 bobkové listy
olej
1 lžičku čerstvých lístků tymiánu
1 lžičku mateřídoušky
1 lžičku sekané petrželové natě
1 lžičku cukru
1 lžičku Maizeny
sůl, pepř

Postup:

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky, lehce je naklepejte, mírně osolte a zprudka opečte v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi v rozpáleném oleji, přidejte prolisovaný česnek a pepř. Polovinu masa rozložte na dno pekáče, osolte, posypejte bylinkami přidejte kousky bobkového listu. Pak navrstvěte zbylé maso, posypejte bylinkami a zalijte směsí vývaru a piva, tak aby bylo pomořené. Cukr zkaramelizujte, rozpusťte v troše vody a přidejte k masu. Zakryté maso dejte do horké trouby a duste doměkka. Šťávu slijte do pánve, přidejte Maizenu rozmíchanou v troše vody a chvíli povařte. Maso podávejte přelité šťávou a posypané bylinkami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články