Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g mletého hovězího a vepřového masa
1 vejce
hladkou mouku na obalování
olej
sůl, pepř
na omáčku:
2 lžíce oleje
1 cibuli
2 lžíce hladké mouky
250 ml sladké smetany
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 rajský protlak
2 lžíce rybízového džemu
chilli koření
sůl, pepř
Postup:
1. Mleté maso smíchejte s kořením, se solí a s vejcem. Vytvarujte kuličky, zlehka je obalte v mouce a z všech stran osmažte v rozpáleném oleji.
2. Připravte si omáčku: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rajský protlak, česnek, chilli koření, bobkový list, mletý pepř, sůl a krátce povařte. Přimíchejte džem, nařeďte vodou, proveďte k varu a vložte kuličky.
3. Uvařené kuličky vyjměte. Omáčku zahustěte smetanou smíchanou se 2 lžícemi hladké mouky. Krátce povařte a odstavte z ohně.
Doba přípravy: 45 minut
Klíčová slova: vaření;recept;masové;knedlíčky;hovězí;vepřové;omáčka;rajská
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud