Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Masové knedlíčky v rajské omáčce

12. října 2009 | 10:40

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g mletého hovězího a vepřového masa
1 vejce
hladkou mouku na obalování
olej
sůl, pepř

na omáčku:


2 lžíce oleje
1 cibuli
2 lžíce hladké mouky
250 ml sladké smetany
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 rajský protlak
2 lžíce rybízového džemu
chilli koření
sůl, pepř

Postup:

1. Mleté maso smíchejte s kořením, se solí a s vejcem. Vytvarujte kuličky, zlehka je obalte v mouce a z všech stran osmažte v rozpáleném oleji.

2. Připravte si omáčku: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rajský protlak, česnek, chilli koření, bobkový list, mletý pepř, sůl a krátce povařte. Přimíchejte džem, nařeďte vodou, proveďte k varu a vložte kuličky.

3. Uvařené kuličky vyjměte. Omáčku zahustěte smetanou smíchanou se 2 lžícemi hladké mouky. Krátce povařte a odstavte z ohně.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články