Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Hovězí jazyk s polskou omáčkou

9. října 2009 | 14:18

Doba přípravy: 60 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g hovězího jazyka
sůl

na omáčku:

60 g sádla
80 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
20 g cibule
20 g rajského protlaku
40 g rybízového džemu
10 g rozinek
20 g mandlí
40 g hladké mouky
10 g cukru krystal
šťávu z půlky citronu
50 ml červeného vína
sůl, pepř

Postup:

1. Omytý a očištěný hovězí jazyk uvařte v osolené vodě. Ještě teplý oloupejte a dejte nad páru, aby se nevysušil.

2. Omáčka:
Na sádle poduste očištěnou a na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a pepř. Přisypejte mouku a smažte dočervena. Do zeleninového základu přidejte rajský protlak, rybízový džem, cukr, sůl a citronovou šťávu. Zalijte vývarem z jazyka a vařte přibližně 45 minut.

3. Uvařenou omáčku propasírujte nebo rozmixujte, přidejte rozinky, oloupané a nakrájené mandle a červené víno. Omáčku přiveďte k varu. Před podáváním jazyk nakrájejte a přelijte omáčkou. Podávejte s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.

 

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články