Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Entercode na šalotce s tmavou burgundskou omáčkou

9. října 2009 | 13:59

Doba přípravy: 5 minut, Doba vaření: 15 minut

Suroviny (pro 4 osoby):

800 g vysoké roštěnce
2 dl červeného vína
100 g šalotky
100 g másla
pepř
sůl

Postup:

Z očištěného roštěnce ukrojte čtyři plátky silné asi 2 cm. Osolte a prudce opečte na grilu. Na másle zpěňte na kolečka nakrájenou šalotku, přilijte červené víno, osolte a ochuťte trochou čerstvého mletého černého pepře. Povařte 2 až 3 minuty a na závěr zjemněte kouskem čerstvého másla. Plátky masa obložte na talířích cibulkou.

Michal KODET, restaurace U bílé krávy

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články