Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Filety Bagna cauda

9. října 2009 | 13:53

Doba přípravy: 5 minut, Doba vaření: 30 minut

Suroviny (pro 4 osoby):

800 g hovězí svíčkové
200 g rajčat
2 dl červeného vína
2 stroužky česneku
50 g sardelek
provensálské koření
50 g másla
sůl

Postup:

Svíčkovou očistěte, nakrájejte na 4 vysoké filety, osolte a odložte. Připravte omáčku: Do rozpuštěného másla přidejte drcená rajčata, sůl, provensálské koření, lisovaný česnek, červené víno a krátce vše povařte. Odstavte, přidejte sardelky a na mírném ohni nechte 3 minuty povařit. Maso zprudka opečte po obou stranách na rozpálené pánvi, potom uložte v pekáčku do trouby předehřáté na 200 °C a dopékejte 4 až 5 minut. Po vyjmutí nakrájejte na plátky a na talířích přelijte omáčkou.

Michal KODET, restaurace U bílé krávy

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články