Budete potřebovat (pro 4 osoby):
12 medailonků z hovězí svíčkové (zhruba po 100 g)
4 menší cibule
100 g balkánského sýra
4 lžičky rozpustné kávy
500 ml dvanáctiprocentní smetany
500 g čerstvých žampionů
10 g másla
několik koleček pórku
hladká mouka
olivový olej
sůl
sezonní zelenina na ozdobu
Postup:
Plátky masa očistěte, osolte a obalte v hladké mouce. Do pánve nalijte olivový olej a v něm osmahněte cibuli. Než začne hnědnout, vložte maso a opečte ho z obou stran. Podle vlastní chuti zvolte délku pečení, pak hotové plátky dejte na talíř a uchovejte v teple. Do výpeku v pánvi přilijte smetanu, nasypte strouhaný balkánský sýr, rozpustnou kávu a směs krátce povařte. V další pánvi si zatím na másle orestujte pokrájené žampiony, pórek a zeleninu. Maso na talíři polijte omáčkou a jako přílohu přidejte žampionovou směs.
Zdroj: Káva - Putování za tajemstvím kávových specialit