Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Svíčkové řezy Ometepe

24. ledna 2010 | 07:29

Doba přípravy: 50 minut, doba vaření: 30 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

12 medailonků z hovězí svíčkové (zhruba po 100 g)
4 menší cibule
100 g balkánského sýra
4 lžičky rozpustné kávy
500 ml dvanáctiprocentní smetany
500 g čerstvých žampionů
10 g másla
několik koleček pórku
hladká mouka
olivový olej
sůl
sezonní zelenina na ozdobu

Postup:
Plátky masa očistěte, osolte a obalte v hladké mouce. Do pánve nalijte olivový olej a v něm osmahněte cibuli. Než začne hnědnout, vložte maso a opečte ho z obou stran. Podle vlastní chuti zvolte délku pečení, pak hotové plátky dejte na talíř a uchovejte v teple. Do výpeku v pánvi přilijte smetanu, nasypte strouhaný balkánský sýr, rozpustnou kávu a směs krátce povařte. V další pánvi si zatím na másle orestujte pokrájené žampiony, pórek a zeleninu. Maso na talíři polijte omáčkou a jako přílohu přidejte žampionovou směs.

Zdroj: Káva - Putování za tajemstvím kávových specialit

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články