Budete potřebovat:
4 filety z husích prsíček (po 200 gramech)
250 g perlových cibulek
4 lžíce oleje
2 lžíce rajského protlaku
1 snítka rozmarýnu
½ litru červeného vína
3 plátky toastového chleba
1 lžička lístků tymiánu
3 lžíce kremžské hořčice
1 lžička medu
sůl, pepř
celerovo-bramborové pyré jako příloha
Postup:
Perlové cibulky oloupeme, žampiony očistíme. V pekáči rozehřejeme 2 lžíce oleje, opečeme na něm cibulky, přidáme rajský protlak, rozmarýn a žampiony a krátce podusíme. Nakonec Zalijeme červeným vínem.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Toasty a tymián nadrobno nasekáme, smícháme s hořčicí a medem, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm po obou stranách filety s husích prsíček. Filety přendáme do pekáče k houbám a rozdělíme na ně chlebovou hmotu.
Gratinujeme v troubě asi 25 minut
Jako příloha je ideální celerovo-bramborové pyré.