Pikantní stehýnka | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Pikantní stehýnka

12. října 2009 | 17:09

Doba přípravy: 15 minut, doba marinování: 3 hodiny, doba smažení: 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

8 kuřecích stehýnek
1 feferonku
2 vejce
150 g hladké mouky
30 g mandlových lupínků
100 ml bílého vína
sůl
olej na smažení

Postup:

Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte. Vložte do mísy, přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem. Stehýnka nechejte několik hodin odležet. Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalili maso, a vypracujte hladké těstíčko. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, smíchejte s mandlovými lupínky a přimíchejte do těstíčka. Stehýnka po marinování ve víně obalte v připraveném těstíčku a smažte na oleji. Podávejte s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články