Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g kuřecích křidélek
300 g sóji
100 ml sójové omáčky
3 lžíce bílého vína
1 pórek
1 lžičku sušeného mletého zázvoru
5 lžic oleje
1 lžíci krystalového cukru
sůl
Postup:
Sóju namočte den dopředu a potom uvařte. Křidélka nechte 20 minut marinovat v nálevu ze dvou třetin sójové omáčky a třetiny vína. Umytý a očištěný pórek nakrájejte na 1 cm široké kousky. Olej dejte do vyššího hrnce a rozehřejte. Křidélka osmažte dozlatova, vložte pórek a smažte ještě asi 5 minut. Přidejte sóju, zalijte vodou, oslaďte a vlijte zbytek sójové omáčky s vínem. Dochuťte zázvorem a solí. Duste asi 15 minut a podávejte s bramborovou kaší a sezónním zeleninovým salátem.