Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Kachna po myslivecku

12. října 2009 | 14:00

Doba přípravy: 50 minut, doba pečení: 90 až 120 minut

Budete potřebovat (pro 6 osob):

1 kachnu (asi 2,5 kg)
7 malých cibulí
30 g sušených hub
100 ml bílého vína
1 lžíci hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 lžíci mletého zázvoru
5 kuliček jalovce
5 kuliček černého pepře
sůl

Postup:

Omytou a očištěnou kachnu zevnitř i na povrchu osolte, okořeňte zázvorem a nahrubo pomletým pepřem. Položte na pekáč, přidejte na polovinu rozkrojené cibule a jalovec. Podlijte vodou, zakryjte alobalem, vložte do trouby a pečte při teplotě 200 °C. Během pečení podle potřeby dolívejte teplou vodu a současně maso podlívejte vypečenou šťávou. Když kachna začne měknout, přidejte propláchnuté, namočené houby a přilijte víno. Upečenou kachnu vyjměte, šťávu zaprašte moukou, přilijte smetanu, rozmíchejte a krátce povařte. Pečenou kachnu rozporcujte. Naservírujte na talíře a podávejte ji politou šťávou s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, kachna, huby, víno
Diskuse ke článku
.
Související články