Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paličky tandoori

Paličky tandoori
8. října 2009 | 15:35

Doba přípravy: 60 minut + čas na odležení, Doba pečení: 10 až 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

* 8 kuřecích paliček * sůl * čerstvě drcený pepř * 5 lžic olivového oleje * 1 malá cibulka * 1 stroužek česneku * 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru bez slupky * ½ balení marinády tandoori * 150 ml nízkotučného jogurtu * čerstvý koriandr nebo petrželová nať * tomatová pikantní a dijonská omáčka

Postup:


Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte najemno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, zázvor a asi 1 minutu restujte. Pak přidejte marinádu a restujte další minutu. Sundejte z plotny a smíchejte s jogurtem. V této směsi obalte kuřecí paličky a nechte je přes noc nebo i déle (maximálně 2 dny) odležet. Potom na pánvi nebo v pekáčku rozehřejte 3 lžíce oleje a paličky zprudka ze všech stran opečte. Vložte pekáček do rozehřáté trouby a při 190 °C pečte 8 až 10 minut. Hotové maso vyndejte, posypte ho petrželkou (koriandrem) a podávejte s omáčkami a opečenou bagetou.

Zdroj: archiv firmy Helmann's

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články