Budete potřebovat (pro 4 osoby):
* 8 kuřecích paliček * sůl * čerstvě drcený pepř * 5 lžic olivového oleje * 1 malá cibulka * 1 stroužek česneku * 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru bez slupky * ½ balení marinády tandoori * 150 ml nízkotučného jogurtu * čerstvý koriandr nebo petrželová nať * tomatová pikantní a dijonská omáčka
Postup:
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte najemno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, zázvor a asi 1 minutu restujte. Pak přidejte marinádu a restujte další minutu. Sundejte z plotny a smíchejte s jogurtem. V této směsi obalte kuřecí paličky a nechte je přes noc nebo i déle (maximálně 2 dny) odležet. Potom na pánvi nebo v pekáčku rozehřejte 3 lžíce oleje a paličky zprudka ze všech stran opečte. Vložte pekáček do rozehřáté trouby a při 190 °C pečte 8 až 10 minut. Hotové maso vyndejte, posypte ho petrželkou (koriandrem) a podávejte s omáčkami a opečenou bagetou.
Zdroj: archiv firmy Helmann's