Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 plátky kuřecích prsou
hladkou mouku na obalování
2 vejce
strouhanku na obalování
olej na smažení
česnekové máslo:
150 g másla
3 stroužky česneku
asi 15 čerstvých špenátových listů
mletý pepř
sůl
Postup:
1. Plátky kuřecího masa omyjte, osušte, zlehka naklepejte a nechte v chladu.
2. Česnekové máslo si připravíte tak, že smícháte změklé máslo, prolisovaný česnek, nasekané špenátové listy, sůl a pepř. Na potravinářské fólii vytvarujte z másla váleček, zaviňte, konce smotejte a dejte do lednice.
3. Každý plátek masa podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa, do které vložte kousek česnekového másla.
4. Prsa obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a strouhance.
5. Usmažte je v rozpáleném oleji a pak je ještě krátce opečte na roštu v troubě, aby byly křupavé.
Podávejte s bramborami a se zeleninovým salátem.
Zdroj: kniha Recepty ze života 16, vydavatelství Ringier Slovakia