Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Kyjevská kuřecí prsa

8. října 2009 | 13:42

Doba přípravy: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 plátky kuřecích prsou
hladkou mouku na obalování
2 vejce
strouhanku na obalování
olej na smažení
česnekové máslo:
150 g másla
3 stroužky česneku
asi 15 čerstvých špenátových listů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky kuřecího masa omyjte, osušte, zlehka naklepejte a nechte v chladu.

2. Česnekové máslo si připravíte tak, že smícháte změklé máslo, prolisovaný česnek, nasekané špenátové listy, sůl a pepř. Na potravinářské fólii vytvarujte z másla váleček, zaviňte, konce smotejte a dejte do lednice.

3. Každý plátek masa podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa, do které vložte kousek česnekového másla.

4. Prsa obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a strouhance.

5. Usmažte je v rozpáleném oleji a pak je ještě krátce opečte na roštu v troubě, aby byly křupavé.

Podávejte s bramborami a se zeleninovým salátem.


Zdroj: kniha Recepty ze života 16, vydavatelství Ringier Slovakia

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články