Budete potřebovat:
na těsto:
3 vejce
80 g cukru krupice
50 g polohrubé mouky
30 g nastrouhaného kokosu
navrch:
rum podle chuti
500 g třešní
1 lžičku Maizeny
1 lžíci hnědého cukru
trochu vody
čokoládu na zdobení
Postup:
Formu ve tvaru hřbetu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Vejce s cukrem utřete do pěny. Prosetou mouku zlehka vmíchejte do pěny, opatrně vmíchejte i kokos. Těsto vlijte do formy a upečte v troubě vyhřáté na 200 °C. Třešně vypeckujte, dejte do kastrůlku, zalijte trochou vody, podle chuti oslaďte hnědým cukrem. Přiveďte k varu, přidejte Maizenu rozmíchanou v troše vody a krátce povařte. Hřbet vyklopte a vychladlý nakrájejte na stejně silné plátky, pokapejte je rumem a navršte na ně třešňovou směs. Každý kousek ozdobte nastrouhanou čokoládou a lístkem meduňky nebo máty.