Budete potřebovat:
na 1 nízkou kulatou formu (s průměrem 28 cm) nebo na 6 košíčků (záleží na velikosti formiček):
5 vajec
140 g cukru moučky
2 balíčky vanilkového cukru
200 g polohrubé mouky
5 lžic studené vody
půl balíčku prášku do pečiva
tuk na vymazání a mouku na vysypání formy
Postup:
Žloutky ušlehejte s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem do pěny a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do sněhu přidávejte studenou vodu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Do ušlehané žloutkové směsi střídavě vmíchejte sníh a mouku. Těsto vlijte na plech nebo do formy vymazané tukem a vysypané moukou a upečte ve vyhřáté troubě.
na čokoládovou náplň:
250 g změklého másla
170 g cukru krystal
50 g hořké čokolády
2 vejce
30 g kakaa
2 žloutky
Postup:
Máslo ušlehejte s kakaem a s rozpuštěnou čokoládou. Ve vodní lázni ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Vyjměte z vodní lázně a šlehejte až do zchladnutí. Nakonec do žloutkové pěny zlehka vmíchejte čokoládové máslo. Krém rozetřete na upečený korpus a ozdobte čerstvým ovocem.