Budete potřebovat:
1 velký sáček dětských piškotů
500 g měkkého tvarohu
200 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání,
jahodové granko
1 sáček želatiny
140 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
ovoce (višně, jahody, broskve, banány apod.)
šlehačku a ovoce na ozdobu
Postup:
Tvaroh smíchejte s cukrem a lžící rumu. V šálku mléka rozmíchejte želatinu a nechte asi 10 min. bobtnat. Zbylé mléko smíchejte s několika lžičkami granka a se smetanou a zahřejte téměř k varu. Vlijte mléko se želatinou a pak vše dobře promíchejte s ochuceným tvarohem. Dno formy (nejlépe dortové) vyložte piškoty a přelijte trochou tvarohového krému. Poklaďte ovocem a vytvořte okraj z piškotů. Ovoce znovu zalijte trochou krému, vytvořte další vrstvu z piškotů a povrch moučníku přelijte zbytkem krému. Uhlaďte a dejte na několik hodin ztuhnout do chladničky. Před podáváním ozdobte šlehačkou a ovocem.
ZDROJ: paní Kamila Kováčová, Nový Bor