Mramorová bábovka s hroznovým vínem | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Mramorová bábovka s hroznovým vínem

14. října 2009 | 14:41

Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat:

na těsto:
250 g rostlinného tuku
250 g cukru krystal
4 vejce
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky instantní kávy
1 lžičku horké vody

na polevu:
30 g nastrouhaného kokosu
100 g sýra mascarpone (nebo tvarohu)
200 g citronového krému (polotovar)
100 g bílého hroznového vína bez jader
čokoládovou polevu

Postup:

1. Formu na bábovku vymažte tukem. Do mísy dejte rostlinný tuk, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vše důkladně promíchejte. Polovinu směsi přelijte do jiné mísy a přidejte do ní rozpuštěnou instantní kávu. Formu plňte střídavě po lžících světlou a tmavou kávovou směsí.

2. Citrónový krém připravte podle návodu. Přimíchejte mascarpone a ručním mixérem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši spolu s nastrouhaným kokosem vmíchejte do krému a v lednici nechte vychladit.

3. Bábovku vyjměte z rouby, vyklopte z formy, nechte vystydnout a podélně rozkrojte. Spodní polovinu potřete krémem, obložte nakrájenými kuličkami hroznového vína a přikryjte druhou polovinou. Bábovku polijte čokoládovou polevou a ozdobte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články