Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Orechový hřbet

ilustrační foto
14. října 2009 | 10:52

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 60 minut

Budete potřebovat (na formu na biskupský chlebíček):

6 vajec
180 g změklého másla
180 g cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
půl lžičky mleté skořice
180 g mletých lískových oříšků
100 g strouhanky
špetku soli
200 g mléčné čokoládové polevy

Postup:


1. Bílky se špetkou soli ušlehejte na tuhý sníh, přidejte 80 g cukru. Máslo se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a mletou skořicí utřete do pěny. Přimíchejte žloutky a nakonec vmíchejte mleté ořechy, strouhanku a sníh.

2. Formu vymažte tukem a vysypejte strouhankou. Formu naplňte těstem a pečte pozvolna při teplotě 160 °C. Zchladlý moučník polijte rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypte sekanými ořechy. Po ztuhnutí hřbet nakrájejte na plátky.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články