Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Perníková bábovka

ilustrační foto
14. října 2009 | 10:43

Budete potřebovat:

2 hrnky polohrubé mouky
půl hrnku hladké mouky
1 hrnek mléka nebo černé kávy
3/4 hrnku cukru krystal
3/4 hrnku rybízové zavařeniny
1/4 hrnku oleje
2 vejce
3/4 hrnku čokoládové polevy
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžíci kakaa
půl hrnku kokosových lupínků
tuk na vymazání formy a hrubou mouku na vysypání formy

Postup:

Oba druhy mouky smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, práškem do perníku a kakaem. Přidejte vejce, olej, mléko nebo černou kávu a promíchejte. Těsto vlijte do formy vymazané tukem a pečte 40 minut při teplotě 170 °C. Hotovou bábovku nechte chvíli ve formě, potom ji vyklopte na mřížku a nechte vychladnout. Bábovku vodorovně rozkrojte a spodní část potřete marmeládou. Obě části slepte a polijte čokoládovou polevou. Polevu nechte mírně ztuhnout, povrch posypejte kokosovými lupínky a bábovku nechte vychladit.

ZDROJ: recept od čtenářky Petry z Kutné Hory

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články