Budete potřebovat (pro 4 osoby):
250 g borůvek
200 g hrubé mouky
250 ml mléka
3 vejce
20 g droždí
150 ml smetany ke šlehání
med
sůl
máslo na vymazání formy
mouku na vysypání mísy
Postup:
1. Borůvky omyjte a nechte okapat. Vejce ušlehejte s vlažným mlékem, přidejte špetku soli, lžičku medu, droždí a vymíchejte. Posypejte prosetou moukou, vypracujte hladké těsto a nechte 15 až 20 minut ustát.
2. Potom těsto vlijte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Posypejte borůvkami a dejte péct do vyhřáté trouby.
3. Asi po 15 minutách nákyp zalijte smetanou, ve které jste rozmíchala 2 lžíce medu, a dopečte ještě 10 minut dozlatova. Borůvkový nákyp podávejte horký.
NÁŠ TIP
Pokud nemáte borůvky, zkuste je nahradit třeba meruňkami.
Převzato z knihy Recepty ze života (10), vydavatelstvo Ringier